Sista minuten

7 tips på hur man hittar de billigaste sista minuten resor

Letar du efter ett sätt att spara pengar på din nästa semesterresa? Vill du hitta billiga sista minuten resor? Här får du sju bra råd.

1. Var flexibel med dina resedatum
Ett av de bästa sätten att spara pengar på sista minuten resor är att vara flexibel med sina resedatum. Genom att vara öppen för att resa på olika dagar i veckan kan man ofta hitta billigare sista minuten resor än om man bara letar efter sista minuten resor med ett specifikt avresedatum. Du kan kanske resa en måndag, tisdag eller torsdag istället för på helgen?

2. Använd en prisjämförelsesida för sista minuten resor
Det finns många olika webbplatser som erbjuder sista minuten resor – och det tar lång tid att besöka dem alla. Prisjämförelsesidan travelmarket.dk som har levererat sökboxen på den här sidan är en webbplats som jämför en väldigt stor mängd av bolag.

3. Skapa en prisagent
Om du vill hålla ett öga på priserna för sista minuten resor är det smart att skapa en prisagent. Med en prisagent får du dagligen ett e-postmeddelande som innehåller aktuella priser för den resesökning du valt att övervaka. Skapa en prisagent hos Travelmarket här.

4. Ladda ned Resesidans eller Travelmarkets app
När du börjar närma dig avresedatum kan det vara så att du behöver kolla priserna flera gånger per dag. Därför är det skönt att ha tillgång till prisjämförelserna på mobilen. Både Resesidans och Travelmarkets app har en inbyggd sökmotor med sista minuten resor.

5. Överväg alternativa platser för avresa
De billigaste sista minuten resorna får man inte alltid från den närmaste flygplatsen. Se över alternativen med andra flygplatser. Genom att inkludera andra flygplatser för avresa ökar möjligheterna i stor grad till att hitta den billigaste sista minuten resan.

6. Välj alternativa resmål
Sista minuten resor är normalt resor som resebolagen inte lyckats sälja. Därför är det inte helt säkert att du kan hitta en resa till ditt föredragna resmål. Utöka din sökning till andra områden och länder för en större chans att hitta billiga sista minuten resor.

7. En ospecificerad resa kan också vara ett smart val
Vanligtvis är de allra billigaste sista minuten resorna så kallade ospecificerade resor. Med en ospecificerade resa menas det att man inte vet vilket hotell man ska bo på förrän man har nått fram till resmålet.

Bonustips:

Hämta guiden: Så här hittar du de billigaste restresorna
När du börjar prenumerera på nyhetsbrevet från Travelmarket får du tillgång till ovanstående guide och en guide till hur man hittar billiga sol- och badsemestrar samt billiga flygbiljetter.
Hoppa vidare till guiderna här (Lanseras snart)