Cityresor

Så här hittar du en billig cityresa

Har du börjat längta dig bort från vardagen? Tankarna flyter iväg från arbetet till glada semesterdagar. Fast det fortfarande är långt till semestern.
Vad är lösningen? Det kan vara en kort storstadssemester och lyckligtvis behöver den inte vara dyr. Det är billigt att flyga till många storstäder i Europa och ett flertal av dem är billigare än svenska städer.

I denna artikel får du smarta tips på hur du hittar billiga cityresor, om billiga resmål och smarta förslag på hur man reser så billigt som möjligt.

1. En paketresa kan vara en smart idé
I sökrutan ovan kan du söka efter paketresor till alla storstäder i hela världen. Att välja en paketresa är en enkel och praktisk lösning för en storstadssemester. När du har sökt kan du välja att sortera på hotellstjärnor, olika städer, resebolag och mycket annat.

Väljer du att inte söka på en bestämd destination så får du massor av härlig inspiration på storstadssemestrar i sökresultatet.
Här på BilligaResor söker vi nästan dagligen genom hela marknaden för att hitta de billigaste storstadssemestrarna. Börjar du prenumerera på vårt nyhetsbrev, eller följa oss på Facebook, blir du bland de första som får åtkomst till våra uppletade erbjudanden.

2. Billiga storstäder att semestra i
Ofta utgör priset för flygbiljetten bara en mindre del av den totala resebudgeten. Hotell, aktiviteter och restauranger kostar nästan alltid mer än själva flygbiljetten. Vill du få en billig storstadssemester så SKA du vanligtvis kolla in kostnaderna på resmålet.

Östeuropa är vanligtvis ett bra och billigt val. Dagsresor till Poznan, Krakow eller Gdansk i Polen, Budapest i Ungern, Prag i Tjeckien finns ofta för mindre än 1500 kronor för flyg och trestjärnigt hotell.

Billiga paketresor finns däremot inte bara för Östeuropa. Pisa, Barcelona, Rom och London är bara några av de andra städerna som man också kan hitta billiga paketresor till.

3. Billiga flygbiljetter till storstadssemestern
Det är vanligtvis billigare att flyga till en storstad i Europa än att besöka moster och morbror på andra sidan av Sverige. Priser på flygbiljetter växlar naturligtvis hela tiden. Men det är nästan alltid möjligt att hitta billiga resealternativ.

Du kan ofta flyga till London för mindre än 400 kronor. Flygbiljetter till storstadsfavoriter som Barcelona, Amsterdam, London, Berlin och Malaga finns ofta för mindre än 1000 kronor. Alla priser är för returresor.

4. Smarta spartips på flygbiljetten
På vår sida med flygbiljetter hittar du 6 smarta tips på hur man hittar de billigaste flygbiljetterna – och en länk till en webbplats med en guide för ännu fler smarta tips. Klicka här för att läsa de smarta tipsen.

Ovanstående priser för flygbiljetter inkluderar vanligtvis bara själva flygbiljetten och ett litet handbagage som får plats under sätet. Det låter kanske som för mycket av det lilla… Men det kan faktiskt räcka med en liten resväska.

Läs guiden: Guide: Så här reser du ENDAST med ett LITET handbagage på flyget (Dansk).

5. Mer inspiration för storstadssemestern
Hos Travelmarket.se hittar du mer än 20 olika guider till storstäder runtom i världen. Många av guiderna har skrivits av passionerade resenärer som själv har besökt städerna ett flertal gånger. Se guiderna här.