Resor

10 tips på hur man hittar billiga charter- och paketresor

Att hitta billiga resor kan vara svårt. Fast det finns flera saker du kan göra för att säkra de bästa priserna. Här är några tips på hur du hittar billiga paketresor:

Nr. 1: Jämför flera olika leverantörer i en prisjämförelsetjänst
Det är alltid smart att kolla priserna hos flera olika leverantörer så att du kan jämföra och hitta det bästa priset. Detta gör man enklast på en prisjämförelsesida. Resesidan jämför priserna åt dig så du behöver bara använda sökrutan på sidan.

Nr. 2: Var öppen för olika resmål
Var inte alltför fixerad vid ett specifikt resmål. Var öppen för att resa till andra platser eftersom det kan resultera i billigare priser för din paketresa.

Nr. 3: Kolla andra flygplatser – både för av- och hemresa
Priserna för resor kan variera kraftigt från avreseflygplats till avreseflygplats. Det kan också vara billigare att flyga till en annan flygplats i närheten av ditt önskade resmål och sedan ta buss eller tåg.

Nr. 4: Undvik skolloven
Priser på resor kan bli högre under högsäsongen så det kan vara smart att planera resan utanför högsäsongen för att spara pengar. Ibland behöver semestern bara skjutas upp några dagar.

Nr. 5 – Välj ospecificerat framför specificerat
Det kan vara billigare att köpa en ospecificerad paketresa eftersom man inte garanteras ett specifikt hotell i samband med det. Men i gengäld sparar du pengar.

Nr. 6: Beställ tidigt och få det stora utbudet
Om du reser med en hel familj eller bara vill känna dig trygg kan det vara bra att boka tidigt eftersom det kan vara begränsat med utrymme på flyg och hotell.

Nr. 7: Flyg mitt i veckan
Det kan också vara bra att fundera över att åka på udda avresedagar som t.ex. mitt i veckan istället för helgen. Priserna på paketresor kan ofta vara billigare på vardagar eftersom det är mindre efterfrågan dessa dagar.
Mest om restresor

Nr. 8: Ta chansen med en sista minuten resa
Priser på resor kan ofta vara billigare ju närmare avresa man kommer. Så det kan vara bra att vänta med att boka tills 1-2 veckor, eller bara några dagar, innan avresa.

Nr. 9: Boka vid bra väder
Detta tips riktar sig specifikt för restresor. När vädret är bra sjunker priserna på restresor. Varför är det så? Det är ganska enkelt förklarat. När det är bra väder finns det färre personer som vill resa utomlands – och då sänker resebyråerna priset.
Bonustips

Nr. 10: Få tre gratis guider till hur man hittar billiga resor (sol- och badsemester, restresor och flygbiljetter)
Ole Stouby från prisjämförelsesidan Travelmarket.dk har skrivit tre guider som hjälper dig att hitta de bästa och billigaste resorna (Lanceras snart)