Billiga flygresor

Så här fixar du billiga flygbiljetter: Här är 6 smarta tips

Det kan vara svårt att hitta de billigaste flygbiljetterna. Men med ett par enkla tricks kan du spara en betydlig summa på din flygbiljett.
I denna artikel delar vi med oss av 6 tips som hjälper dig att hitta de billigaste flygbiljetterna.

1. Boka i god tid
2. Var flexibel med dina resedatum
3. Använd prisjämförelsetjänster för flygresor
4. Skapa prisagenter och prenumerera på nyhetsbrev
5. Leta efter dolda avgifter
6. Flyg utanför högsäsongerna
7. Bonustips: Få gratis e-bok med ännu fler tips om billiga flygbiljetter

1. Boka i god tid
Ett av de mest effektiva sätten att hitta billiga flygbiljetter på är att boka i god tid. Flygbolagen höjer ofta priserna på sina biljetter ju närmare avresedatum man kommer. Så om du bokar långt i förväg kan du spara en mängd pengar. Som en generell regel bör du se till att boka dina flygbiljetter fyra veckor före avresa. Slå till direkt när du hittar ett billigt pris.

2. Var flexibel med dina resedatum
Att vara flexibel med dina resedatum kan också hjälpa till att spara in pengar på din flygbiljett. Om du exempelvis kan resa på vardagar istället för helger så kan du vanligtvis hitta billigare biljetter. Därutöver kan du prova att söka efter flyg på olika tider under samma dag eftersom priserna kan variera beroende av tidpunkten för flygningen.

3. Använd prisjämförelsetjänster för flygresor
Ännu ett smart tips för billiga flygbiljetter är att använda en prisjämförelsesida för flygresor. Prisjämförelsesidor erbjuder dig möjligheten att söka efter flyg från flera flygbolag på en och samma gång. Därmed kan du enkelt jämföra priser och hitta de bästa erbjudandena.
Ett exempel är sökformuläret längst upp på den här sidan. Det är samma sökmotor som används för att hitta billiga flygbiljetter hos Travelmarket.dk.

4. Skapa prisagenter och prenumerera på nyhetsbrev
Att skapa en prisagent är ett annat bra sätt att hålla sig informerad om de senaste erbjudandena på flygresor.
Du kan skapa prisagenter för flygbiljetter och flygresor hos Travelmarket.dk och övervaka priserna för önskade flygresor. Vi uppmanar dig också till att prenumerera på nyhetsbrevet här hos BilligaResor eftersom vi löpande skickar ut bra erbjudanden på paketresor och flygbiljetter.

5. Leta efter dolda avgifter
Når du söker efter flygresor är det viktigt att vara uppmärksam på dolda avgifter. Det finns flygbolag som tar extra för småsaker som bagage, val av säte och till och med mat och dryck. En flygbiljett som vid första ögonkastet ser billig ut kan visa sig vara en mycket dyr lösning.

6. Flyg utanför högsäsongerna
Om det är möjligt för din del så ska du försöka undvika att flyga när det är skollov. Då är det många människor som vill ut och flyga och därför skruvar flygbolagen upp priserna under skollov. Kan du flytta avresan ett par dagar innan starten av ett skollov kan du faktiskt spara mycket pengar.

7. Bonustips: Få gratis e-bok med ännu fler tips om billiga flygbiljetter
Prisjämförelsesidan travelmarket.se har gett ut e-boken ”Så här hittar du de billigaste flygbiljetterna” och i den har reseexperten Ole Stouby delat med sig av sina 11 smartaste tips på hur man hittar billiga flygbiljetter.
För att ladda ned e-boken behöver du bara prenumerera på nyhetsbrevet från Travelmarket. (Lanceras snart)